Starostlivosť o blond vlasy: Ako si udržať dokonalý odtieň?

Starostlivosť o blond vlasy môže byť poriadny oriešok. Nielenže prírodné vplyvy (ako je voda, slnko a znečistené ovzdušie) môžu spôsobiť, že vaše kadere budú mať mosadzný nádych, ale aj nadmerná úprava a styling vlasov môže spôsobiť, že vaše vlasy budú suché a náchylné na lámanie! Radi sa s vami podelíme o 10 skvelých spôsobov, ako si udržať blond vlasy, ktoré budú vyzerať, ako by ste práve vyšli z kaderníckeho salónu!

Tip 1: Udržujte ich hydratované

Väčšina z nás blondín sa snaží dosiahnuť dokonalý odtieň blond a svoje vlasy príliš namáhame. Odfarbovanie a odstraňovanie tmavého odtieňa z našich prameňov môže byť veľmi drsný proces, ktorý zbavuje naše vlasy mnohých olejov a živín, ktoré v nich naša pokožka „uzavrela“. Vlasy sú potom suché a lámavé. Namáhané vlasy potrebujú veľa starostlivosti, najmä pri obnove spôsobeného poškodenia. Ak chcete suché lámavé vlasy priviesť späť k životu, odporúčame investovať do kvalitného bezoplachového kondicionéru alebo hĺbkovej regeneračnej masky.

Hĺbkové kúry/masky na vlasy sú skvelým spôsobom, ako obnoviť vlhkosť, o ktorú vlasy prišli počas farbenia. Hoci nemožno napraviť poškodenie spôsobené jedným krokom (nebolo by to skvelé?!), Hĺbkové kondicionéry sú pre farbené vlasy životne dôležité a predstavujú skvelý spôsob, ako zabrániť lámaniu. Vyskúšajte prírodné balzámy a masky na vlasy od Beauty Jar špeciálne vyvinuté pre blond vlasy a získate tak silnú dávku výživných látok. 

BJ

Tip 2: Chráňte ich pred teplom

Správne, zabudnite na fénovanie! Tento tip bude krátky a stručný. Čím menej tepelného stylingu, tým lepšie! Pokiaľ ste na tepelnej úprave závislí (ako mnohí z nás), nezabudnite pri úprave vlasov vždy používať  sprej s tepelnou ochranou a častejšie regenerujte. Napríklad balzamom na vlasy s arganovým olejom, pivoňkou a keratínom.

Tip 3: Chráňte ich pred slnkom

Vieme, že to nie je ľahké – veď kto by nemal rád slnko! Bohužiaľ nadmerné vystavovanie sa slnku škodí nielen vašej pokožke, ale aj vašim blond vlasom. Škodlivé UV lúče môžu vaše vlasy vysušiť a zmeniť váš dokonalý blond odtieň na mosadzne oranžový. Pokiaľ plánujete zábavný deň na slnku, odporúčame vziať si so sebou pekný klobúk, ktorý vaše vlasy aj pokožku pred slnkom ochráni. Pokiaľ sa vám klobúky nepáčia, zvolte si prípravok na ochranu pred UV žiarením a teplom. Jedním z našich nejoblíbenějších je tuhý vlasový balzam s ricínovým olejom a panthenolom Repair the Hair

 blond vlasy a pece o ne krasnevune.cz

Tip 4: Používajte špeciálny šampón, aby vaša farba vydržala

Postupom času môžu aj prírodné živly spôsobiť, že vaše blond vlasy začnú mať mosadzný odtieň. Pokiaľ to nie je práve vzhľad, o ktorý sa usilujete, odporúčame investovať do špeciálneho šampónu pre blond vlasy. Tento špeciálne vyvinutý šampón dokáže skvele spôsobom bojovať s týmito mosadznými tónmi a zanechať vašim vlasom "chladný" popolavý tón. Ako sa mnohí učili v škole, odtieň fialovej je na farebnom kruhu priamym opakom odtieňa žltej. To znamená, že keď sa fialové pigmenty v šampóne vstrebajú do vlasového folikulu, prekryjú a zrušia všetky teplé žlté tóny vo vlasoch. Ak chcete udržať svoju blond hrivu žiarivú, odporúčame umývať vlasy týmto šampónom aspoň raz týždenne.

Tip 5: Zakončite umývanie studenou vodou

Menej časté umývanie vlasov je dobré, či už ste blondínka, bruneta alebo ryšavka. Vďaka tomuto návyku nezbavujete svoje vlasy prirodzených olejov, ktoré ich pomáhajú vyživovať. Jedným z krokov, ktoré môžete pridať k tejto rutine, je zaistiť, aby ste pri každom umývaní vlasov skončili studeným oplachom. To vám pomôže udržať vlasy lesklé a žiarivé.

Tip 6: Čítajte etikety

Sulfáty sú pri výbere šampónu veľkým „nie“. Najčastejšie sa jedná o SLS (Sodium Lauryl Sulfate) a SLES (Sodium Laureth Sulfate), ktoré sa používajú v mnohých šampónoch, aby vám pomohli získať tú hustú penu, ktorú vidíte vo všetkých tých reklamách – ale ukázalo sa, že tieto peny vám len škodia , preto si vždy pri výbere šampónu starostlivo prečítajte etikety.

Tip 7: Používajte hĺbkový kondicionér

Milujeme dobrú starostlivosť o vlasy, najmä tú, ktorá zahŕňa hĺbkový kondicionér. Pomáha doplniť vlhkosť vo vlasoch, zabraňuje ich krepovateniu a dodáva im svieži a lesklý vzhľad a pocit. Používať hĺbkový kondicionér aspoň  raz týždenne je nevyhnutnou súčasťou tohto procesu - preto sa uistite, že ho dodržiavate!

Tip 8: Opatrne s olejmi

Hovorí sa, že oleje sú jedným z najlepších spôsobov, ako vyživovať vlasy - to môže byť čiastočne pravda, ale nie v prípade blond vlasov. Oleje majú tendenciu vlasy zaťažovať a mastiť, pokiaľ sa nepoužívajú v správnom pomere. Musíte byť opatrní s olejmi, ktoré majú žltý odtieň, pretože sa môžu na vlasoch zachytiť a ľahko ich zafarbiť, najmä ak máte veľmi svetlé alebo platinové blond vlasy. Najlepší je Marulový olej ktorý znesú všetky typy vlasov. Má ľahučkú textúru a úžasnú ovocno - kvetinovú vôňu.

 

marulový olej na vlasy od Beauty jar

Tip 9: Starajte sa o svoju blond hrivu aj na cestách

Blazám 50 SHADES OF BLOND od Beauty Jar je perfektný produkt pre blond vlasy v mini 80 ml balení na cesty. Obsahuje fialové pigmenty, ktoré dokonale bojujú proti nežiaducim odtieňom žltej a oranžovej. Citrusový a grepový rozjasňujúci oleje odstraňujú mastnotu a rozjasňujú vlasy. Arganový olej hydratuje a pomáha obnoviť poškodené vlasy. 

Tip 10: Investujte do filtra do sprchovej hlavice

Miesto, kde žijete, môže určovať obsah minerálov, chlóru, fluoridov a železa vo vode. To môže prispieť k tomu, ako rýchlo sa vaše blond vlasy zmenia na mosadzný odtieň. Investícia do kvalitného filtra do sprchovej hlavice môže pomôcť neutralizovať prúdenie týchto prvkov, ktoré následne menej poškodia vaše blond vlasy.

BONUSOVÝ TIP 11: Čistý Keratín! 

Pure Keratin sérum od Natur Planet má regeneračné, obnovujúce a vyživujúce účinky pre vlasové a nechtové bunky. Odporúča sa pre suché, poškodené, lámavé vlasy a vlasy po chemickom ošetrení. Sérum dodá vlasom toľko potrebnú zložku: prírodný keratín. Používa sa ako prídavok do šampónov a kondicionérov na vlasy v koncentrácii 3-5%. Prídavok keratínu v množstve 2-3% do šampónu, olejového kondicionéra posilní vlasovú štruktúru. Na cesty potom nezabudnite pribaliť mini lak na vlasy s keratínom! 


cisty keratin od Natur Planet

AK SA BUDETE RIADIŤ TÝMITO TIPY, BUDÚ VAŠE BLOND VLASY ŠŤASTNÉ A ZDRAVÉ! 

Prevodnik