LACNEJŠIE CENY U NÁS UŽ TENTO ROK NENÁJDETE. NAKÚPTE SI SVETOVÉ VÔNE SO ZĽAVOU AŽ 60 PERCENT!

Parfémy so santalovým drevom. 3 najkrajšie vône

Objavte tie najkrajšie parfémy so santalovým drevom a nechajte sa inšpirovať – najmä ak ste priaznivci hrejivých drevitých vôní vhodných do chladných mesiacov.

Zdrojom santalového oleja je Santalum album - santalovník biely, vždyzelený tropický strom s tvrdým a voňavým drevom. Keďže dostatočne kvalitný a silne voňajúci olej dokáže vyprodukovať len strom starý 60-80 rokov, je santalový olej veľmi vzácny a ťažko dostupný. Vyznačuje sa cennými vlastnosťami, ale jednou z jeho hlavných predností je nádherná vôňa. Nie je teda divu, že má medzi čuchovými nadšencami mnoho priaznivcov. Santalový olej je nielen častou zložkou parfumov, ale používa sa aj v aromaterapii av kozmetike.

Ako vonia parfém so santalovým drevom?

Vôňa parfému so santalovým drevom môže mať rozmanitý charakter. To preto, že santalové drevo dokáže vytvoriť harmonickú kompozíciu nielen s ďalšími drevitými alebo korenenými akordmi, ale aj s kvetinovými a ovocnými skupinami vôní. Hodí sa do sladkých parfémov, ale rovnako často sa pridáva do ťažších, dymových vôní - je to mimoriadne univerzálna, ale zároveň neokázalá zložka.

Vôňu santalového dreva možno popísať ako ťažšiu, ľahko sladkastú a aromatickú. Pôsobí krémovo a príjemne, a preto často tvorí základ parfémov. Nájdeme ju rovnako často medzi dámskymi, pánskymi, aj unisex parfémami. Hodí sa do mnohých vonných kompozícií a vždy dokáže potešiť.

Samotnú arómu santalového dreva možno definovať ako:

  • Bohate drevité
  • Hrejivé a mäkké
  • Mliečne až sladké
  • Upokojujúce a príjemné

Aké sú naše najobľúbenejšie parfémy s touto ingredienciou?

PURE No.760

Výnimočná unisex vôňa inšpirovaná BYREDO MOJAVE GHOST je nesmierne upokojujúca. Osloví ženy aj mužov, ktorí majú radi orientálne kvetinové vône s výraznými drevitými tónmi, v ktorých dominuje santalové drevo nielen v základe, ale aj v samotnom srdci vonnej kompozície.

PURE 760 inspirováno BYREDO MOJAVE GHOST

PURE No.2491

Táto luxusná orientálne – drevitá vôňa pre ženy inšpirovaná CHANEL COCO NOIR je plná vášne a emócií. Vôňa je zmyselná a sexy vďaka základu vonnej kompozície, kde sa v samom závere vône prelína santalové drevo s erotickým pižmom, vanilkou, pačuli a kadidlom.

PURE 2491 inspirováno COCO NOIR CHANEL

PURE No.256

Elegantná orientáne - drevitá vonná kompozícia pre mužov inšpirovaná THIERRY MUGLER A* MEN vás prekvapí predovšetkým bohatým základom vône, ktorý je postavený na santalovom dreve, zmyselnom pačuli, benzoíne, tonka fazule, hrejivej ambre, nezameniteľnej aróme káve.

PURE 256 inspirováno Thiery Mugler A men

Tým Krasnevone.sk

Prevodnik