Zadajte do 3. mája pri nákupe kód LASKA a vyhrajte pobyt v Hoteli Jasná a zásobu svetových vôní!

Muškátový oriešok: Skrytý poklad zimných parfémov

Muškátový oriešok je veľmi výrazné a chutné korenie, ktoré premení a dodá iskru varenému vínu, skvele sa hodí do všetkých smotanových omáčok, najmä hubových, skvele doplní všetky mäsové a zeleninové pokrmy, a je vynikajúci v kompótoch a takmer všetkých dezertoch. V parfumérii hrá hlavnú úlohu len zriedka, a takmer nikto po ňom nepomenoval vonnú kompozíciu (snáď okrem Mad et Len No. 111 Noix de Muscade, Jo Malone Nutmeg & Ginger a 4711 Acqua Colonia Lime & Nutmeg, ale ako sprievodná zložka nemá v parfémoch konkurenciu .

Muškátový oriešok sa vyznačuje tajomnou arómou. Pohráva sa s našimi zmyslami, pretože je striedavo hrejivý, chladivý, svieži, aromatický, drevitý, korenený a exotický. Vďaka svojej komplexnosti a všestrannosti je muškátový oriešok obľúbenou ingredienciou medzi parfumérmi. Používa sa predovšetkým v orientálnych vôňach, kde zanecháva podmanivú stopu.

muskatovy orisek

Muškátový oriešok sa najčastejšie objavuje v pánskych klasických parfémoch. Hrá pomerne dôležitú úlohu v  Bleu de Chanel, Giorgio Armani Acqua di Gio, Dior Fahrenheit a Sauvage, cK Obsession for Men, Kenzo pour Homme a Jungle Homme, Tom Ford Noir, Yves Saint Laurent L'Homme a mnoha dalších.

Medzi najznámejšie dámske parfémy s výrazným tónom muškátového orieška patrí ikonická vôňa  Thierry Mugler Angel.

Muškátový oriešok sa skvele snúbi s kvetinovými, drevitými a vanilkovými tónmi. Často sa vyskytuje v spoločnosti vetivera, ktorý vonia po vlhkej zemi s drevitými, zemitými, koženými a dymovými tónmi.

 Tým KrasneVone.sk

Prevodnik