Zadajte do 3. mája pri nákupe kód LASKA a vyhrajte pobyt v Hoteli Jasná a zásobu svetových vôní!

Kvetinová sila - starostlivosť o pleť s hydrolátmi

Viete, čo je to kvetinová voda a na čo slúži? Ak nie, je tento článok priamo pre vás! Veríme, že po jeho dočítaní zaradíte hydrolát do svojej kozmetickej zbierky.

Ste priaznivci esenciálnych olejov?

PPravdepodobne ste už počuli o hydroláte známom aj ako hmla alebo kvetinová voda. Je vedľajším produktom parnej destilácie, ktorá sa používa na výrobu esenciálnych olejov. Vďaka tomu má pomerne intenzívnu vôňu, veľmi podobnú samotnému oleju!

Kvetinovú vodu môžete používať pri každodennej starostlivosti o pleť, aby ste ju hydratovali a oživili. Hydrolát obsahuje všetky esencie a liečivé účinky esenciálnych olejov ale v oveľa jemnejšom zložení, takže ho môžete aplikovať priamo na pleť a tvár.

Ako používať hydroláty?

Kvetinové vody je možné použiť mnohými spôsobmi. Vďaka tomu sú univerzálnou súčasťou každodennej starostlivosti o pleť.

Tu je niekoľko nápadov:

  • Tonikum pre pokožku - kvetinové vody sú vďaka svojmu pH vynikajúcim tonikom, ktoré je možné aplikovať priamo na pokožku, aby ju hydratovalo a chránilo. Môžete ich použiť priamo pred nanesením hydratačného krému alebo séra. Môžu tiež pomôcť hydratovať a optimalizovať pH vašej pleti a dokonca minimalizovať akné, podráždenie a začervenanie.
  • Urob si sám - kvetinovú vodu môžete použiť samostatne, ale rovnako ľahko ju môžete zmiešať s ďalšími prírodnými kozmetickými prípravkami. Dobre sa hodí ako základ takmer pre čokoľvek.Môžete ju pridať do francúzskeho ílu alebo si na jeho základe vytvoriť krém alebo telové mlieko.
  • Prvá pomoc pri spálení od slnka- ak ste sa zabudli namazať opaľovacím krémom, môžete na spálenú pokožku naniesť levanduľovú kvetovú vodu, ktorá upokojí a zmierni bolestivý pocit na pokožke.
  • Osviežovač vzduchu - hmly fungujú aj ako univerzálny osviežovač vzduchu! Jednoducho ich nastriekajte do svojej izby a užite si tento aromaterapeutický moment :)
  • Ďalšie využitie: telová hmla, ľahký repelent proti hmyzu a dokonca aj ako osviežovač v horúcich dňoch!

Aké výhody využívajú kvetinové vody a hydroláty?

Kvetinové vody majú mnoho úžasných účinkov, napríklad tonizujú pokožku, sťahujú póry, upokojujú a osviežujú a dokonca môžu zmierniť spáleniny od slnka. V závislosti od rastliny, z ktorej pochádzajú, však môžu existovať určité rozdiely.

Kto môže používať kvetinové vody?

Keďže kvetinové vody sú v podstate esenciálne oleje, môžu ich používať deti, tehotné a dojčiace ženy. Môžu ho používať aj ľudia s veľmi citlivou pokožkou. Dôležitý je výber kvalitných a čistých hydrolátov. Mnoho značiek pridáva do svojich hydrolátov syntetické chemikálie alebo iné prísady, preto si pri kúpe pozorne skontrolujte etikety!

Aká je najlepšia kvetinová voda pre váš typ pleti?

Ak chcete dosiahnuť tie najlepšie výsledky, odporúčame zvoliť správnu kvetinovú vodu v závislosti od typu vašej pokožky.

Tu je základný rozpis:

Ak začínate s kvetinovými vodami, odporúčame začať s ružovým hydrolátom. Ak máte radi vôňu ruží, ružovú vodu si zamilujete!

Ak plánujete pridať do starostlivosti o pleť aj kvetinovú vodu, vrelo odporúčam hydroláty Natur Planet! Sú 100% čisté a organické, bez umelých prísad. To znamená, že o vašu pokožku bude plne postarané a nebude mať žiadne vedľajšie účinky, ako je podráždenie, vysušenie alebo začervenanie.

U nás predávame len 100% čisté a organické hydroláty. Navyše s kódom KRASA10 získate zľavu 10% na prvý nákup.

Prevodnik