Zadajte do 3. mája pri nákupe kód LASKA a vyhrajte pobyt v Hoteli Jasná a zásobu svetových vôní!

Ako správne používať parfém?

Stručne a jasne vám poradíme, ako vyťažiť z vášho parfumu maximum. Zistite, kam a koľkokrát vôňu naniesť. Má zmysel nastriekať parfém na oblečenie? Na tieto otázky si odpovieme v tomto článku.

KDE?

Odpoveď na otázku kde, prípadne kam, je veľmi jednoduchá. Správnou cestou sú PULZNÉ BODY. Ide o miesta, kde sú krvné cievy najbližšie k pokožke. Týmito miestami, kde je aplikácia parfému najefektívnejšia sú krk, zápästie, uši, členky, či lýtka. Napríklad na členky sa veľmi zabúda, pritom v lete sú ideálnym miestom pre váš parfém. Schválne, na koľko z týchto spomínaných miest striekate parfém vy? Jedna kamarátska rada od nás - aj keď vám kamarátka alebo vaša babička kedysi hovorili, že je ideálne trieť po aplikácii parfému zápästia o seba, prosím, nerobte to. Vôňa sa tým znehodnotí a výsledný voňavý efekt bude zbytočne ochudobnený o vrchné tóny.

KOĽKORÁT?

Otázka, na ktorú nemožno presne odpovedať. Vždy totiž záleží na tom, o aký typ vône sa jedná. Pokiaľ nanášate hrejivý parfém, napríklad s dominantnými tónmi vanilky či jantáru, stačí aj jedno až dve streknutia. Naopak u svieže, citrusové vône, ako je napríklad Agua de Saphir, sa nemusíte báť aplikovať ani väčšiu porciu, stlačiť môžete pokojne až päťkrát.

OBLEČENIE?

Má zmysel sprejovať vaše oblečenie, závesy alebo obliečky? ÁNO, ale... na niektorých materiáloch môže aplikácia vonného oleja zanechať stopy. Preto je dobré najskôr vyskúšať len mierne navoňanie, ideálne tam, kde aj prípadná škvrnka neznamená veľký problém. Všeobecne sa však navoňanie oblečenia veľmi odporúča, pretože parfémy na kvalitnom oblečení vydržia skutočne dlhú dobu.

VLASY? 

Aplikácia vône na vlasy je tiež vcelku častou témou voňavých diskusií. V zásade je odpoveď ÁNO, avšak v tomto prípade znamená menej viac. Nepreháňajte to s dávkou, ktorú na svoje vlasy streknete, mohli by ste uškodiť nielen svojim vlasom, ale aj svojmu okoliu. Zvlášť pri dlhých rozpustených vlasoch sa vôňa skutočne v priestore veľmi dobre rozvinie.

MLHA? 

Asi vás sklameme, ale často vídaný názor, že najlepšie je nastriekať parfum do priestoru a následne sa v ňom prechádzať, je úplná hlúposť. Priaznivci tejto teórie argumentujú tým, že tak docielite rovnomerný nános na celé telo. Ako sme si však už uviedli, základom sú pulzné body. Pri aplikácii parfumu do priestoru vám navyše množstvo vône klesne na iné predmety či odvane preč. Toto nie je cesta ku krásnej vôni, ale jednoduché plytvanie parfémom.

Nezabudnite sa podeliť o získané informácie s vašimi priateľmi. Ste už členmi nášho vernostného klubu? Ak áno, môžete vo vašom užívateľskom účte jednoducho vašim blízkym poslať link, cez ktorý nakúpia na KrasneVone.sk so zľavou!

A  na úplný záver pre vás máme 2 tipy na nové luxusné parfémy, ktoré pri správnej aplikácii skutočne vydržia. Jeden pre vás a druhý pre opačné pohlavie!

Tip pre ženu: Empleada No. 6

Inšpirovaný vôňou Louis Vuitton Attrape-Rêves

U nás: 15,95 za 50 ml

Inde: 360€ za 100 ml

- iskrivá, kvetinovo-orientálna vôňa s dominantnou zložkou ruže

EmpleadaNo6

 

Tip pre muža: Empleada No. 8 

Inšpirovaný vôňou Louis Vuitton L’Immensité

U nás: 15,95 za 50 ml

Inde: 385€ za 100 ml

- svieža, korenená vôňa, s dominantnými tónmi citrónu a zázvoru

EmpleadaNo8

Prevodnik