Zadajte do 3. mája pri nákupe kód LASKA a vyhrajte pobyt v Hoteli Jasná a zásobu svetových vôní!

Každodenná starostlivosť o pleť krok za krokom

Čo použiť skôr: tonikum alebo micelárnu vodu? Je lepší krém alebo sérum? Alebo snáď maslo či olej? Exfoliácia a pleťová maska ​​– používať každý deň, alebo len občas? Ako vybrať tie správne produkty a ako ich kombinovať? Máme pre vás postup starostlivosti o pleť, ktorý vám zaberie len pár minút denne, ale vaša pleť vám za neho poďakuje!

Večerná starostlivosť o pleť

Predpokladáme, že tento text čítate počas dňa alebo večer, nie keď spíte, takže začneme inak ako ostatní – večernou starostlivosťou o pleť. Večer máme obvykle viac času sa aspoň trochu sústrediť a to, v akom stave vaša pleť "zaspí", je pre starostlivosť o ňu zásadné.

Krok 1: čistenie
Ktorá z nás v živote nešla spať s neumytou tvárou, alebo ešte horšie, s make-upom, nech prvá hodí kameňom! Ale čo bolo predtým, to bolo skôr – teraz už iste viete, aké dôležité je v každodennej starostlivosti o pleť dôkladné čistenie pleti. Odlíčenie je nutné, aj keď nie ste nalíčená. Prebytočný kožný maz, pot, nečistoty, baktérie, opaľovací krém – to všetko by malo z vašej pleti zmiznúť pred nočnou regeneráciou.

V prvej fáze čistenia pleti sa hodia rôzne kozmetické prípravky; vyberte si ten, ktorého forma vám najlepšie vyhovuje. To môže byť:

  • micelárna voda - napríklad prírodná micelárna voda LaQ Kitten Peony s neutrálnym pH, vhodná pre všetky typy pleti.
  • olej - nebojte sa ho, pri odlíčení je olej na tvári dostatočne krátku dobu, takže nemôže upchať póry
  • odličovací tonikum nebo odličovací olej - niekomu vyhovuje krémová textúra pleťového mlieka, niekomu zas mastnejia varianta v podobe odličovača na báze oleja

Krok 2: čištenie druhá fáza

Krok 3: tonizácia

Pravidelné čistenie tváre môže pokožku vysušovať a poškodzovať jej hydrolipidový plášť. Tonikum alebo hydrolát pomáha obnoviť správne pH. Tonizácia taktiež osviežuje pleť, sťahuje póry, ale tiež zlepšuje pôsobenie účinných látok v krémoch, sérach alebo tvárových olejoch.. Prírodné tonikum - hmla v rozprašovači pre vás bude ideálna, aj keď máte citlivú pleť.

Krok 4: sérum

Séra majú vyššiu koncentráciu účinných látok ako krémy a ich textúra je výrazne ľahšia. Ich používanie zlepšuje a zintenzívňuje každodennú starostlivosť a oplatí sa mať na poličke niekoľko druhov sér a používať ich striedavo.

pletove serum krasnevune.cz

Krok 5: krém

Až v tomto kroku použijeme niečo, čo je stereotypne spájané so základmi starostlivosti o pleť, a to krém. Hydratačné, vyživujúce, proti vráskam? Pre suchú pleť, normálnu pleť, pleť so sklonom k ​​akné? Tento kozmetický prípravok musí byť dokonale prispôsobený vášmu typu pleti.

Krok 6 (nepovinný): tvárový olej alebo maslo

Oleje a maslá sa skvele hodia ako záverečná starostlivosť o pleť, ale pokiaľ nemáte radi pocit ľahkého filmu na tvári, môžete tento krok vynechať. Pozrite sa na maslá LaQ – vynikajú naozaj rafinovaným zložením a jedinečnými vôňami.

Ranná starostlivosť o tvár

Ráno máme na starostlivosť o pleť obvykle oveľa menej času ako večer, ale stojí za to snažiť sa zapamätať si všetky základné kroky. Tie sú v podstate rovnaké ako pri večernej starostlivosti - stručne povedané: vynechajte sérum a pridajte krém s SPF.

Krok 1: čištenie 

Tu sa dobre uplatnia produkty z druhého kroku večernej starostlivosti.

Krok 2: tonizácia

Rovnako ako večer, aj ráno po vyčistení tváre treba obnoviť správne pH pleti.

Krok 3: krém

Napriek svojej krémovej textúre nie je podkladový krém na tvár krémom! Takže aj keď sa líčite každý deň (a možno najmä vtedy), na vašu pleť musíte naniesť krém, sérum alebo individuálnu zmes oboch. Na denné použitie sa skvele hodí séra s ľahkou textúrou.

Krok 4: Krém s ochranným faktorom SPF

Mali by sme si uvedomiť, že UVA žiarenie, ktoré je zodpovedné za starnutie našej pokožky, sa vyskytuje po celý rok a po celý deň, nielen uprostred leta a slnečných dní. Pokiaľ používatekrém s ochranným faktorom SPF, ktorý obsahuje aj hydratačné zložky, môžete krok 3 pokojne vynechať. Po opaľovacom kréme môžete konečne použiť svoj obľúbený make-up a vyraziť do sveta!

cisteni pleti krasnevune.cz

Prevodnik