LACNEJŠIE CENY U NÁS UŽ TENTO ROK NENÁJDETE. NAKÚPTE SI SVETOVÉ VÔNE SO ZĽAVOU AŽ 60 PERCENT!

Jesenné parfémy, ktoré zahrejú vašu dušu: Najlepšie vône pre chladnejšie dni

Zlatá jeseň poteší svojimi farbami a vôňami. Toto ročné obdobie však ukazuje aj svoju menej príjemnú, pochmúrnu tvár. To je chvíľa, kedy sa radi uchyľujeme k osvedčeným postupom a rituálom, ktoré zahrejú, a pomôžu nám cítiť sa príjemne. Horúca čokoláda, teplé ponožky, hebučká deka... Hrejivý účinok majú aj parfémy. Vhodne zvolené vône vás môžu nielen blažene pohladiť, ale aj vám dodať energiu. Ktoré vône tento pocit poskytujú? Objavte hrejivé tóny v parfémoch!

Kde hľadať  hrejivé tóny?

Hrejivé tóny vôní sa najšatejšie nachádzajú v samotnom základe parfému. Práve tu sa obvykle vyskytujú najvýraznejšie a najcharakteristickejšie hrejivé tóny. Niektoré z nich možno nájsť aj v srdci. Naproti tomu vrchné nóty môžu byť v tomto ohľade trochu zavádzajúce. Často sa tu objavujú osviežujúce citrusové vône, svieže kvety, ktoré však časom ustupujú sladším a hrejivejším zložkám.

saphir

Ktoré tóny sú hrejivé?

Pocit hrejivosti môžu vyvolať rôzne kompozície. Obvykle majú spoločné to, že sú sladké a pomerne intenzívne, ťažšie. Mnohé z nich pôsobia na naše chuťové poháriky, a vytvárajú akýsi most medzi pôžitkom z hodovania, teplom v žalúdku naplneného lahôdkami a vôňou jedla. Také pocity vyvolávajú tóny z rodiny gurmánskych vôní - čokoláda, kakao, karamel, vanilka, pralinky... Úplne rovnako na nás sviatočne pôsobia korenené tóny, ako je škorica, klinčeky, muškátový oriešok alebo aníz.

Orientálne tóny majú hrejivý a zároveň veľmi zmyselný charakter. Korenené, pražené alebo balzamické vône pripomínajú tajomnú atmosféru háremu. Ak takýto účinok hľadáte, oplatí sa poobzerať po parféme napríklad s kadidlom, myrhou alebo vanilkou. Ide o čistú esenciu zmyselného Orientu.

V chladnejších jesenných dňoch môžete siahnuť aj po drevitých parfémoch. Ušľachtilá vôňa oudu alebo santalového dreva nielenže zaistí dojem dokonalej elegancie, ale tiež vás zahalí ako krásny hrejivý šál.

Mnoho mužov si nedokáže predstaviť jesenné vône bez tónov tabaku a kože. Aj tie museli byť zaradené do nášho zoznamu hrejivých vôní. Klasické hrejivé tabakové tóny sú ako pozvánka na pohodlné posedenie pri horiacom krbe s pohárom niečoho silnejšieho.

Tým KrasneVone.sk

Prevodnik