Teraz ku každej objednávke darček: Parfém na pranie 10 ml zadarmo!

7 najdrahších parfémov sveta. Prečo stojí celé imanie?

Na čo sa zameriavate pri výbere parfému? Na samotnú vôňu, že? Určite máte stanovený rozpočet, do ktorého sa musíte zmestiť, ale nakoniec sa rovnako domnievame, že práve príťažlivosť samotnej vône je to, čo vám pomôže urobiť správne rozhodnutie o kúpe nového parfému.

Ak však hľadáte parfém s tou najabsurdnejšou cenovkou, alebo ste jednoducho len zvedaví, kam sa až môže vyšplhať cena parfému, potom je tu pre vás náš svýber 7 najdrahších vôní sveta, ktoré stoja až 20 miliónov dolárov. Napriek zdaniu nie je cena daná iba exkluzívnou a neobvyklou vôňou, ale honosnými flakónmi, ktoré možno považovať za umelecké diela. S každým ďalším diamantom sa hodnota parfumu zvyšuje, čím sa celok stáva vzácnosťou nielen pre zberateľov parfumov, ale aj pre šperkárov alebo znalcov umenia.

 

 1. Morreale Paris Le Monde sur Mesure

Morreale Paris Perfumes And Colognes

 

Je ťažké jednoznačne určiť, koľko stojí najdrahší parfém na svete. To je dané tým, že značka Morreale Paris vytvára personalizované verzie vôní - cena flakónu je preto premenlivá. Predpokladá sa však, že najdrahšie parfémy môžu stáť až 20 miliónov dolárov. Nielen na mieru šitá vôňa, ktorá sa skladá zo vzácnych a ťažko dostupných ingrediencií, stojí milióny korún. V neposlednom rade cenu predovšetkým určuje flakón zdobený diamantmi, rubínmi a zlatom. Morreale Paris nielen vytvára vône, ale tiež prináša úplne luxusný zážitok, ktorý si však môžu dopriať len tí najbohatší.

2. Shumukh Spirit of Dubai Parfums

Shumukh Spirit of Dubai Parfums

Parfém, ktorý sa dostal do Guinnessovej knihy rekordov predovšetkým vďaka tomu, koľko diamantov sa nachádza na jeho flakóne - je ich až 3571. Okrem diamantov je parfém zdobený perlami, topásmi a rýdzim zlatom. Cena parfému sa blíži k 1,3 milióna dolárov . Na pokožke vydrží najmenej 12 hodín, zatiaľ čo na oblečení vydrží voňať až 30 dní, čo je bezpochyby pôsobivé. Odlišnosťou parfému je nielen jeho cena a diamanty, ktoré zdobia flakón, ale aj neobyčajný flakón z ručne fúkaného skla - je umiestnený na podstavci vysokom takmer dva metre. Parfém je dodávaný s diaľkovým ovládačom, ktorým je možné nastaviť výšku alebo smer striekania.

3. DKNY Golden Delicious Million Dollar Fragrance Bottle

DKNY million dollar parfem

Parfém DKNY sa dostal aj do Guinnessovej knihy rekordov. A nie je sa čomu diviť - cena za jednu fľašu Golden Delicious je 1 milión dolárov . Ani v tomto prípade nejde o vôňu, ale o obal, ktorý stojí milióny (doslova!). Dizajnér Martin Katz ho vyrobil zo 14-karátového zlata a ozdobil bielymi diamantmi a zafírmi, na ktorých rozhodne nešetril. Zriedkavé šperky boli použité na vytvorenie obrazu mesta. Okrúhly, bohato zdobený flakón je usadený na turmalínovom podstavci. Tento jedinečný parfém bol vytvorený pre ušľachtilý účel. Výťažok z predaja bol venovaný charitatívnej organizácii „Akcia proti hladu“.

4. Bvlgari Opera Prima

Opera Prim BV

 

Vôňa, ktorú vytvorila parfemárka Daniela Andrier, bola predaná za 200 000 dolárov. Parfém obsahuje zmyselné pižmo, kvety, citrusy a pomarančové kvety. Za tak astronomickou cenou Opery Prima opäť nestojí iba vôňa. Pozornosť priťahuje flakón - skutočné umelecké dielo vytvorené spoločnosťou Venini. Fľašu zdobí 4,45 karátový ametyst, 25 karátový diamant a 250 karátový citrín. Dlhé roky ju bolo možné obdivovať v jednom z najznámejších obchodných domov v Paríži – niekoľko rokov bola v súkromnej zbierke.

5. Clive Christian No.1 Passant Guardant

Christian Clive

Unikátny parfém v hodnote 186 000 dolárov, bol vytvorený pri príležitosti otvorenia predajne Clive Christian v obchodnom dome Harrods. Prečo je taký drahý? Za cenu môže neprekvapivo drahý flakón - bol vyrobený z krištáľu Baccarat, ktorý je navyše pokrytý 24 karátovým zlatom. Dizajn pripomína mriežku zloženú z 2 000 bielych diamantov. Navyše obrázok leva, ktorý zdobí flakón, je ozdobený dvoma vzácnymi žltými a jedným ružovým diamantom. Tvorca parfému sa inšpiroval kráľovskou korunou - chcel vytvoriť rovnako vzácny flakón. Vnútri tohto okúzľujúceho flakónu nájdete vlajkovú loď vôňou Clive Christian.

6. Clive Christian No. 1 Imperial Majesty

Clive Christian No. 1 Imperial Majesty

Z čoho sa skladá vôňa v hodnote približne 215 000 dolárov? Parfém No.1 Imperial Majesty obsahuje santalové drevo, fazuľu tonku a cédrové drevo v základe. Úvodné tóny tvoria limetka, ananás, slivka a bergamot, zatiaľ čo srdečné tóny ruže, jazmín a orchidea. Za vysokú cenu však opäť nemôže ani tak samotný parfém, ako skôr flakón. Zátka flakónu bola vyrobená z päťkarátového diamantu, fľaša bola vytvorená z krištáľu Baccarat a celá bola pozlátená 18 karátovým zlatom. Ale len málokto si bude môcť parfém tiež kúpiť – bolo ich vyrobených iba 10, takže vôňa od Cliva Christiana nadobudla na exkluzivite.

7. Jean Patou Parfum Flacon Baccarat

Jean Patou Parfum Flacon Baccarat

Medzi najdrahšie parfémy, ktoré boli vytvorené v jedinom exemplári alebo v limitovanej edícii, možno zaradiť aj vône dostupné aj v obľúbených parfumériách. Táto vôňa od Jeana Patoua je v predaji za takmer 250 000 dolárov. Vôňa je príjemne sladká a skladá sa z kvetinových, púdrových a ružových akordov. Hrejivý tón jej dodávajú santalové drevo a pižmo. Návrhár jedných z najdrahších parfémov na trhu - Jean Patou - sa preslávil v roku 1930 - parfémom Joy, ktorý bol v tom čase považovaný za najdrahšiu vôňu na svete. Dnes stojí okolo 420 Eur a titul luxusného a drahého parfumu prevzala vôňa Parfum Flacon Baccarat..

Tým Krasnevone.sk

Prevodnik