Teraz ku každej objednávke darček: Parfém na pranie 10 ml zadarmo!

Aviváže verzus parfémy na pranie: Ktorý zvoliť pre sviežu bielizeň?

Vitajte vo svete vonnej bielizne! Tento článok vám prinesie kompletný prehľad o avivážach a parfémoch na pranie. Preskúmame všetky aspekty oboch produktov, od ich výhod a nevýhod po správne dávkovanie a použitie.

Poradíme vám, ktoré vône sú intenzívne a ktoré jemné, či vymeniť klasickú aviváž za parfém na pranie a pridáme tipy pre voňavú bielizeň, ktorú si zamilujete.

 


 

1. AVIVÁŽ

Ako prvé sa pozrieme na klasickú aviváž, známu aj ako zmäkčovadlo. Tekutý prípravok, pridávaný počas plákania bielizne, ponúka mnoho výhod. Naše aviváže sú nielen praktickou a ekonomickou voľbou pre voňavé prádlo, ale tiež zaisťujú, že oblečenie bude voňať ako váš obľúbený parfém od značiek ako Dior, Chanel alebo Armani.

Odporúčané dávkovanie závisí od typu a tvrdosti vody: pre mäkkú vodu použite 40 ml, pre extra mäkkú 60 ml a pre ručné pranie 40 ml na 10 litrov vody. Aviváž sa jednoducho naleje do priehradky označenej symbolom kvetiny. Pozor však na použitie pri uterákoch alebo športovom oblečení.

 

VÝHODY AVIVÁŽE:

  • Mäkkosť bielizne: Aviváže zanechávajú bielizeň mäkšiu, hebkú na dotyk a príjemnú na nosenie.
  • Redukovanie statického náboja: Vďaka antistatickým zložkám sa bielizeň menej lepí na telo a znižuje sa pravdepodobnosť statických výbojov.
  • Uľahčenie žehlenia: Aviváže zmäkčujú vlákna tkanín, čo uľahčuje ich žehlenie a dodáva im hladký vzhľad. Ušetrí vám tak aj čas.
  • Vonia po parféme: V našej ponuke aviváží máme niekoľko svetovo obľúbených vôní, ktoré voňajú po parfémoch ako napríklad Dior - Sauvage, Armani Si alebo Chloe Chloe.

 

NEVÝHODY AVIVÁŽE:

  • Zmäkčovadlá: Aviváže obsahujú zmäkčovadlá, ktoré prenikajú do vlákien a znižujú ich tvrdosť. Zmäkčovadlá môžu časom spôsobiť hromadenie zvyškov v práčke, čo si vyžaduje pravidelnú údržbu práčky.
  • Zníženie absorpčnej schopnosti a funkčnosti bielizne: Aviváž môže narušiť schopnosť niektorých textílií, najmä pre uteráky a športové oblečenie. Namiesto toho, aby účinne nasávali vodu a pot, môžu tieto materiály stratiť svoju funkčnosť.

 

 

 

 

 

 

TIPY:

 

Túžite aj tak po luxusne a sviežo voňajúcej bielizni, ktorá vám pripomenie svetovo preslávené vône? Tu je pár tipov na najobľúbenejšie z našej sekcie aviváží. Vyskúšajte aviváž UNIQ - Siloe, ktorú ženy milujú pre jej elegantnú vôňu. Pre mužov odporúčame energizujúcu aviváž UNIQ - L uomo, ktorá dodá vašej bielizni osviežujúci mužný nádych.

 

 


 

2. PARFÉMY NA PRANIE

Posledným hitom v starostlivosti o bielizeň sú parfémy na pranie. Na rozdiel od tradičných pracích prostriedkov sa tieto inovatívne produkty zameriavajú na intenzívnu vôňu, ktorá vydrží voňať až niekoľko týždňov, podľa typu a materiálu oblečenia. Tieto parfémy na pranie síce predstavujú drahšiu alternatívu, avšak ich cena zodpovedá ich šetrnosti a luxusnej kvalite.

Špeciálne vonné prípravky sa aplikujú podobne ako aviváž, stačí ich pridať do priehradky označenej symbolom kvetiny. Odporúčané dávkovanie sa pohybuje medzi 5 až 20 ml parfému na jedno pranie, v závislosti na vašom vkuse ohľadom intenzity vône.

 

VÝHODY PARFÉMU NA PRANIE:

  • Šetrnosť k bielizni a práčke: Naše parfémy na pranie neupchávajú vlákna oblečenia ani nie zhoršujú jeho funkčnosť. Nezanechávajú žiadne škodlivé zvyšky v práčke.
  • Neutralizácia nepríjemných pachov: Vďaka vysokému podielu vonných olejov parfémy účinne neutralizujú nepríjemné pachy a dodávajú bielizni pocit luxusu.
  • Dlhotrvajúca vôňa: Parfémy zaisťujú decentnú, ale zato dlhotrvajúcu vôňu, ktorá vydrží aj niekoľko týždňov po praní.
  • Ďalšie možné využitie: Čo tak využitie parfémov aj inak? Napríklad v domácnosti, na prevoňanie bytu.

 

NEVÝHODY PARFÉMU NA PRANIE:

  • Vyššia cena: Parfémy na pranie majú síce vyššiu cenu ako aviváže, ale vďaka olejovému základu stačí použiť menšie množstvo. To znamená úsporu materiálu prádla a užitočnejšie zaobchádzanie s práčkou.
  • Intenzívna vôňa: Pokiaľ nedodržíte odporúčané dávkovanie, môže intenzívna vôňa parfému vyvolať bolesti hlavy.
  • Ekologické či podobné obavy: Naše parfémy na pranie sú šetrné k práčkam aj k životnému prostrediu. Oproti konkurencii sme navrhli naše parfémy tak, aby minimalizovali tieto negatívne dopady.

 

Neobvyklejšie spôsoby ako ešte využiť parfémy na pranie:

  • Prevoňanie toalety: Prineste do svojho domova sviežosť každým použitím toalety. Stačí naliať parfém na pranie do stojana na toaletnú štetku a užíť si vôňu, ktorá sa rozšíri po celej miestnosti.
  • Umývanie podláh: Pridajte klasickému umývaniu podláh nový rozmer pomocou vône. Jedno viečko parfému do vody na umývanie zaistí, že vaša domácnosť bude voňavá ešte dlho potom, čo doupratujete.
  • Aróma difuzéry: Chcete prevoňať celý domov? Pridajte pár kvapiek parfému do vody v aróme difuzéra a užite si príjemnú vôňu, ktorá zanechá váš domov sviežim a príjemným miestom na pobyt.

 

 

 

 

 

 

 

TIPY:

 

Túžite po oblečení, ktoré bude dlhodobo a intenzívne voňať až niekoľko týždňov po vypraní? Vyskúšajte parfém na pranie od značky UNIQ - My dream, ktorý si zákazníci obľúbili vďaka jeho intenzívnej citrusovej a sladkej vôni. Pre jemnejšiu a prirodzenejšiu arómu odporúčame parfém na pranie od Hypno Casa - Fior Di Talco Wash.

 


 

Osvieženie prádla bez prania:

VONNÉ SPREJE NA TEXTIL

Pokiaľ nechcete používať aviváž ani parfémy na pranie, skúste naše vonné spreje na textil. Tieto spreje aplikujete až po vypraní bielizne, čím šetríte práčku pred chemikáliami.

Stačí ich jednoducho nastriekať na suchú bielizeň či iné textilné povrchy a užívať si sviežu a dlhotrvajúcu vôňu.

 

TIP na najobľúbenejšiu vôňu:

Fiorita Wash sprej 250 ml

 

Aviváž alebo parfém na pranie? 

Oba tieto produkty, aviváže aj parfémy na pranie, prinášajú do vašej bielizne sviežosť a príjemnú vôňu. Ak túžite po dlhodobej a intenzívnej aróme, ktorá šetrne oživí vašu bielizeň, parfémy na pranie sú pre vás tou správnou voľbou. Na druhú stranu, pokiaľ dávate prednosť mäkšej bielizni s vôňou vášho obľúbeného parfému, môže byť aviváž vhodnejším riešením.

Nikdy nezabúdajte zvážiť výhody a nevýhody oboch týchto prostriedkov. S našimi produktami môžete sami vyskúšať, čo vám najviac vyhovuje a nájsť tak tú najlepšiu variantu pre údržbu vašich obľúbených kúskov oblečenia. Vaše šaty, sukne a košele si zaslúžia tú najlepšiu starostlivosť a my vám s tým radi pomôžeme!

 

Prevodnik