Kyselina mliečna

Kyselina mliečna = Lactic acid vzniká fermentáciou baktérií nepatriacich v ovocí, zelenine alebo mléce.Patří k tzv. AHA kyselinám a vyrába sa aj synteticky.

V kozmetike sa používa:

pre svoje exfoliačný schopnosti (rozpúšťa látky, ktoré držia odumreté kožné bunky pohromade, tým sa odhaľuje jemnejšie a mlado vyzerajúci vrstva pokožky).
redukuje prvé známky starnutia ako vrásky aj pigmentové škvrny a zjednocuje farebný tón pleti
upravuje pH produktu, pleti i vlasov
má hydratujúce a zvlhčujúce účinky.